MARNIX WESTERS

Dr. Marnix F. Westers studeerde geschiedenis in Leiden en Utrecht en specialiseerde zich daarbij in Internationale Politieke en Economische Betrekkingen. Hij promoveerde in 1988 tot Doctor in de Letteren en de Filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij schreef een historische biografie over Mr D.U. Stikker. Later volgde hij het Executive Program van INSEAD te Fontainebleau.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij volop gelegenheid gehad zijn belangstelling voor politiek en bedrijfsleven uit te diepen.

Na 1984 vervulde hij commerciële, financiële en marketingfuncties bij onder andere de Prof. Mr B.M. Teldersstichting, KPN Pensioenfonds en ABN AMRO Asset Management.

Marnix Westers zag de studie geschiedenis als een echte menswetenschap en zijn keuze voor die richting was dan ook een welhaast logische consequentie van zijn interesse voor mensen. Het vragen naar wat iemand beweegt, sluit aan bij het stimuleren en begeleiden van mensen die (van baan) willen veranderen.

De wereld van Executive Search kent Marnix Westers van binnenuit. Hij was partner bij Transearch International en hij was directeur van VDG International Executive Search. Ook heeft hij de nodige ervaring opgedaan in een consultancy-omgeving: hij vervulde directiefuncties bij de Bakkenist Groep (directeur Bakkenist Search & Recruitment) en de Berenschot Groep (directeur Berenschot Search).

In 1996 begon hij een eigen bureau: Langwyck Consultants.
Naast de dagelijkse leiding over het bureau Langwyck Consultants houdt Marnix Westers zich bezig met Executive Search, Counseling en Coaching. Hij werkt daarbij het liefst vanuit een vertrouwensrelatie. In dat kader vult hij enerzijds discreet en adequaat posities in en coacht hij anderzijds.

Marnix Westers is geregistreerd Practitioner en executive coach bij de Nederlandse Orde van Loopbaancoaches (NOBCO).

Contact:
westers@langwyck.nl
M: +31 653 840 738